KOERSNIEUWS. Tejay Van Garderen verlengt zijn contract, schorsing Quinn Simmons opgeheven

Tejay Van Garderen. 

Tejay Van Garderen. ©  Photo News

Transferperiode in het wielrennen. En nog heel wat renners die zonder ploeg voor het seizoen 2021 zitten. In koersnieuws verzamelen wij elke dag de meest opvallende nieuwtjes uit de wielerwereld.

De wielerredactie

Laatste update: 20.34 uur

Trekt-Segafredo heft schorsing Quinn Simmons op

Trek-Segafredo heeft de schorsing van Quinn Simmons opgegeven en gaat ook geen verdere actie ondernemen. De 19-jarige Amerikaan liet met enkele reacties op Twitter enkele weken geleden duidelijk blijken aanhanger te zijn van -Donald Trump. De manier waarop hij dat deed, was volgens Trek-Segafredo ongepast.

Chloé Dygert tekent voor vier jaar bij Canyon-SRAM

Chloé Dygert verlaat Twenty20 Pro Cycling. Ze heeft een vierjarig contract getekend bij Canyon-SRAM. Dygert had meerdere aanbiedingen. “Maar deze ploeg is de beste keuze voor mij”, zegt ze. “Hier zal ik zeker de vrijheid krijgen om de renster te zijn die ik wil zijn.” De 23-jarige Amerikaanse kwam tijdens het WK tijdrijden in Imola zwaar ten val.

Robert Power (25) moet op zoek naar nieuwe ploeg

Robert Power mag na twee seizoenen vertrekken bij Team Sunweb. De 25-jarige Australiër krijgt volgens Wielerflits geen nieuw contract bij de Duitse WorldTour-ploeg. Power kwam in 2018 over van Mitchelton-Scott. In de afgelopen Vuelta eindigde hij 37ste.

Tejay van Garderen krijgt nieuw contract bij EF

Tejay van Garderen krijgt een nieuw contract voor één jaar bij EF Education First. De Amerikaan reed afgelopen seizoen onder meer de Vuelta en de Tour de France, maar slaagde er niet in om zich in de kijker te fietsen. (hc)

Cyril Gautier blijft langer bij de ploeg van onze landgenoot Jens Debusschere

De Fransman Cyril Gautier heeft zijn contract bij B&B HOTELS - VITAL CONCEPT verlengd. “De jaren gaan snel voorbij, ik heb mijn 14e professionele seizoen afgerond, maar ik wil mijn avontuur nu al enkele maanden verlengen”, vertelt Gautier.

“Met Jerome (Pineau, de algemeen directeur van de club), hoefde ik niet te discussiëren over mijn verlenging. Mijn langere verblijf kwam er vrij natuurlijk. De afgelopen maanden heb ik niet zo goed gepresteerd. Mijn doel voor de komende twee seizoenen zal zijn om beter te doen. Net zoals ik heb gedaan toen ik begin 2019 bij de ploeg kwam. Ik hoop meer betrokken te zijn om het team zo verder te helpen om te blijven groeien zoals het de afgelopen drie seizoenen heeft gedaan. Mijn droom is om volgend jaar de Tour de France te rijden in deze trui en vooral om in zo’n sfeer te blijven fietsen.”

Nu in het nieuws