Jan Vertonghen onder de indruk van nieuwkomer bij Rode Duivels: “Ik ben een fan van De Ketelaere”

Foto: Photo News

Jan Vertonghen (33) en Charles De Ketelaere (19) trainden vanochtend voor de eerste keer samen bij de Rode Duivels. De recordinternational is al helemaal weg van de jonge speler van Club Brugge.

“Ik vind het bijzonder leuk dat zoveel jongeren bij de groep zijn”, aldus Vertonghen. “Ik train graag met hen. De man die me het meeste opviel, is De Ketelaere. Ik ben een fan van hem. Zijn flegma, een echte stylist. Hij heeft een grote toekomst voor hem. Maar er zijn veel jongeren met wie ik graag train. Ik zie ze graag bezig. Die jongens geven alles. De intensiteit op training is hoog en ze genieten. Zelfs ik geniet nog altijd bij de nationale ploeg. Ik ben hier altijd graag.”

Jan Vertonghen onder de indruk van nieuwkomer bij Rode Duivels: “Ik ben een fan van De Ketelaere”
Foto: Photo News

Een andere nieuwe en nog meer verrassende naam in de kern is die van Hannes Delcroix (21), de verdediger van Anderlecht.

“Qua naam kende ik hem wel. Ik weet dat hij bij Anderlecht speelt. Ook met hem stond ik eerste keer samen op het veld. Hij maakte een goede indruk, zoals alle jonge gasten. Of het te snel is na vijf wedstrijd bij Anderlecht? Meerdere jongeren zetten die grote stappen. Martinez heeft altijd een goed beeld van wie hij moet oproepen. De bondscoach ziet ook veel wedstrijden live. Hij heeft nauw contact met de trainers, met Kompany bij Anderlecht gaat het wellicht nog wat makkelijker. Weet wel wat voor vlees hij in de kuip heeft. Voor de jongeren is het een uitstekende gelegenheid om zich te tonen. Ze hebben nog wat stappen te zetten, zeker op tactisch vlak. “

Niet te veel wedstrijden

De jongeren zullen tegen Zwitserland spelen. Maar Vertonghen had er niks tegen gehad om ook die match te spelen. Eindelijk een speler die niet klaagt over te veel wedstrijden.

“Ik heb altijd graag veel wedstrijden gespeeld. Door corona is het nu allemaal nog meer op elkaar gepropt, maar daar is niets aan te doen. Het is een goed idee van de bondscoach om een groot aantal spelers op te roepen en ze te verdelen over de wedstrijden. Het is aan de clubs om een goede balans te vinden. Grote clubs hebben grote kernen en ze moeten dan maar verdelen. Bij Benfica gaat het intussen heel goed. Een goed team en ik denk dat we ver zullen geraken in de Europa League.”

Bij Zwitserland komt Vertonghen een ploegmaat van bij Benfica tegen.

“Seferovic is een superspits. Hij scoorde het afgelopen weekend nog twee keer. Met die 5-2 twee jaar geleden heeft hij ook nog drie keer gescoord. Zwitsers zijn spelers die iets meer kunnen als ze voor hun land spelen. Ze zijn er ook altijd bij op eindtoernooien. Dat zegt toch wel iets. Dit wordt een goede test want ze spelen hetzelfde systeem als dat van ons.

Herbeleef hier de persconferentie van Vertonghen en bondscoach Roberto Martinez:

Door Ludo Vandewalle