Sophia Ammann: van backing vocal van Lady Linn over Leonard Cohen naar Feist en Beethoven

Foto: IF

Gent -

Sophia Ammann, ooit backing vocal bij Lady Linn, zangeres van Little Dots en ook bekend als vertolkster van het werk van Leonard Cohen, speelt vanavond woensdag 11 november een livestreamconcert van STIL, een nieuw muzikaal project dat ze met collega-muzikante Seraphine Stragier, opzette.

Sophia Ammann leerde Seraphine Stragier (Yevgeni, SunSunSun,...) kennen bij Ansatz Der Maschine, een groep waarin ze samen spelen. Vanuit een passie voor muziek in combinatie met een zoektocht naar rust en ontspanning werkten de twee het project STIL. uit: geboren.

“Met STIL willen we diep relaxerende ligconcerten met cello, harp en stem, brengen, waarbij het publiek de concerten liggend beleeft met focus op de sensorische en auditieve waarneming”, aldus Sophia Ammann, die van opleiding muziektherapeute is. “We brengen eerlijke interpretaties van klassieke, pop -en folk composities gaande van Beethoven tot Feist.”

Ammann en Stragier zouden normaal gezien op 1 november een concert spelen binnen het project Reveil waarbij concerten op begraafplaatsen gespeeld worden, maar dat kon door de coronamaatregelen niet.

“Begrijpelijk”, aldus Sophia Ammann, “maar we vonden het toch belangrijk om op de één of andere manier te kunnen spelen. Het leek ons nu meer dan ooit het moment om wat troost, warmte en verbondenheid te bieden op onze eigen manier, via muziek.”

Ammann en Stragier spelen, STIL op woensag 11 november, om 20 u30, zonder publiek, in galerie d’Apostrof in Meigem. Het concert kan gratis gevolgd worden via de Facebookpagina van STIL.

Daarom nodigen we jullie graag uit om ons live streaming concert bij te wonen komende woensdag 11 november om 20u30. Het concert zal live te volgen zijn op de facebookpagina van STIL.

AANGERADEN