Roberto Martinez spreekt van bevredigende test, maar: “In de eerste helft waren we onszelf niet”

Foto: BELGA

Bondscoach Roberto Martinez was, ondanks een mindere eerste helft, toch tevreden over de prestatie van de Rode Duivels tegen Zwitserland. Hij toonde zich na afloop bijzonder lovend over de tegenstander, die hij omschreef als een ploeg die bij de top tien van Europa hoorde. “Ik ben blij hoe we ons aangepast hebben en hoe onze jonge debutanten erin gekomen zijn.”

LEES OOK.Michy Batshuayi en Youri Tielemans zetten scheve situatie recht voor Rode Duivels tegen Zwitserland

“Nee, dit was geen makkelijke wedstrijd”, vertelde de bondscoach na de wedstrijd. “We moeten Zwitserland feliciteren, want ze hebben al een paar jaar een sterke ploeg. Ze nemen risico en zetten hoog druk. Het was voor ons een echte test. Dit is een bevredigend resultaat en een bevredigende prestatie: ik ben blij hoe we ons aangepast hebben en hoe onze jonge debutanten erin gekomen zijn.”

Martinez gaf wel toe dat de Rode Duivels in de tweede helft een pak beter voor de dag kwamen. “We moesten er in de eerste helft inkomen. We maakten voor ons eigen doel wel een fout, maar als we de bal niet hadden, deden we het verder goed. In balbezit waren we gewoon niet onszelf. In de tweede helft ging het veel beter, we verdedigden veel meer als een team en deden dat goed. Dat moest ook, want je speelt tegen Zwitserland, een team dat ook tegen Duitsland en Spanje kansen ontwikkelde en op hoog niveau speelde. Ze horen bij de top tien van Europa.”

LEES OOK.ONZE PUNTEN. Twee pijnlijke gebuisden bij Rode Duivels, twee ervaren uitblinkers

Petkovic baalt: “Kansen genoeg gehad om hier te winnen”

Zwitserland liep zo tegen de vierde nederlaag van het jaar aan. Met ook nog twee draws op de teller kon het team van Vladimir Petkovic in 2020 nog geen enkele wedstrijd winnen. “Natuurlijk is dit allemaal frustrerend”, vertelde de bondscoach na de interland.

“We hebben veel kansen gehad, meer dan genoeg zelfs om hier te winnen. Bij de rust stond het 0-1, maar die voorsprong had gerust groter kunnen zijn. We hadden meer verdiend en het doet dan ook pijn om zo weer te verliezen. Maar we moeten ook naar onszelf kijken. We maken fouten en scoren te weinig. In de tweede helft waren er veel wissels en dan gaat er veel van het spel verloren. We ontwikkelden minder pressing en zo kwam België steeds beter in de wedstrijd.”

Roberto Martinez spreekt van bevredigende test, maar: “In de eerste helft waren we onszelf niet”
Foto: REUTERS
Door svar