Vrouw heeft grootse verrassing voor haar dementerende echtgenoot na wekenlange scheiding: “Ze konden echt niet meer zonder elkaar”

Vijf weken, zo lang waren de twee oudjes gescheiden van elkaar. Kenneth Meredith en zijn vrouw Betty Meredith zijn al 71 jaar getrouwd. Enkele weken geleden moest Kenneth naar een woon-zorgcentrum verhuizen omdat zijn dementerende toestand het moeilijk maakte om thuis te blijven wonen. Door de strikte regels in verband met de coronacrisis mocht hij zijn vrouw Betty al die tijd niet zien. Betty zelf hield het na vijf weken niet meer vol, en er leek geen versoepeling aan te komen voor de bezoekregels. De vrouw besloot om in te trekken in het woon-zorgcentrum om bij haar grote liefde te zijn.

In de ontroerende video is te zien hoe ze elkaar voor de eerste keer in vijf weken terugzien. Kenneth, die niet op de hoogte is van de komst van zijn vrouw, komt aangewandeld met zijn rollator. Hij lijkt niet meteen door te hebben wat er gaande is, maar één van de verzorgers maakt hem attent op zijn verrassing. Wanneer hij zijn vrouw Betty ziet zitten raakt hij meteen geëmotioneerd, en er volgt een innige omhelzing.

 

Wat Kenneth niet wist was dat Betty enkele dagen voordien al was ingetrokken in het woon-zorgcentrum en dat ze hun dagelijkse telefoontjes vanuit haar kamer voerde, wachtend op het resultaat van haar covid-test. Toen bleek dat Betty een negatieve test had afgelegd begon het personeel de romantische reünie voor te bereiden. Het personeel had geholpen om een romantische setting te creëren voor het koppel, ze versierden de hele ruimte met hartjes en ballonnen.

Zorgmedewerker Rosie Boshell (24) hielp mee aan het hele romantische plannetje: ‘Ze konden echt niet meer zonder elkaar. Kenneth was zo emotioneel, elke dag opnieuw. Hij zat elke dag te huilen. Na de verrassing toonden we Kenneth hun nieuwe gezamenlijke kamer, hij kon maar niet geloven dat zijn vrouw echt bij hem kwam wonen. Telkens wanneer ik hem nu zie, ziet hij er gelukkig uit. We zijn allemaal zo blij dat we dit voor hen hebben kunnen doen.” Kleindochter Charlotte plaatste het filmpje van haar grootouders op Twitter: “Dit noem ik nu eens couple goals” schreef ze erbij.

(CJ)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten