In Duitsland hebben ze begrip voor overvolle kalender: Bayern mag bekermatch voor Kerstmis verplaatsen

Bron © BELGA

Foto: AFP

Bayern München heeft van de Duitse voetbalbond de toestemming gekregen om het bekerduel van volgende maand tegen tweedeklasser Holstein Kiel uit te stellen naar januari. De winnaar van de treble (titel, beker, Champions League) had daarom gevraagd omdat de kalender tot Kerstmis uitpuilt.

Het duel uit de tweede ronde van de DFB Pokal stond op 23 december geprogrammeerd maar is verschoven naar 13 januari. Eerder liet Bayern zijn match uit de eerste ronde, tegen vijfdeklasser Dueren (3-0), van september naar oktober verplaatsen.

In een verklaring heeft Bayern het vrijdag over “een harmonieus akkoord” tussen de betrokken clubs en de Duitse federatie. “Het uitstel komt er door het grote aantal wedstrijden dat de club zal spelen voor Kerstmis”, klinkt het.

De spelers van de Rekordmeister hadden door de latere afloop van de Champions League (met een finale op 23 augustus tegen PSG) amper een pauze tussen het vorige en het huidige seizoen. Daar komt de propvolle kalender van dit seizoen bovenop. Door het verschoven EK is die gebalder dan normaal, met midweekspeeldagen en een verkorte winterstop.

AANGERADEN