Waarom we steeds vaker niet twee maar één Van der Poel in de cross gaan zien: “Iets om over na te denken”

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Terwijl Mathieu van der Poel in Dubai vertoeft en zijn veldritseizoen intussen gepland heeft, kriebelt het niet langer bij broer David. De Nederlander wil zich meer focussen op de weg. Met reden.

Vincent Van GenechtenBron: Omroep Brabant

LEES OOK. Intussen aan de andere kant van de wereld: Mathieu van der Poel zoekt de mooie uitzichten op (en z’n Roxanne is er ook bij)

Van der Poel staat al zijn hele carrière in de schijnwerpers van zijn drie jaar jongere broertje. Hij won af en toe wel eens een cross, maar van het palmares van Mathieu kan hij alleen maar dromen. Terwijl die paste voor het EK dat hij al drie keer won, werd David pas 23ste.

“Ik had een mindere dag en vanaf het begin speelde mijn rug op”, zegt hij aan Omroep Brabant. “Op een rondje met zoveel bochten, waar je vanuit je onderrug moet optrekken, is dat niet ideaal. Ik heb proberen door te vechten. Maar halverwege begon ik echt last te hebben. Maar opgeven, dat zou te gemakkelijk geweest zijn. Het was niet leuk om op die plek rond te rijden en af te zien. Maar ik was wel geselecteerd. Dan was het wel zo netjes om uit te rijden, ook al haalde het niet veel uit.”

 

 ©  BELGA

Nadenken

Daarom zullen we David van der Poel minder en minder in het veld zijn en meer op de weg, net als Mathieu overigens. “Op de weg heb ik veel minder last van mijn rug. Alleen als ik wat langer bergop moet rijden, maar dat is nu ook niet echt mijn ding op de weg. Het is wel iets om over na te denken. Ik ben het de laatste jaren liever en liever gaan doen, op de weg rijden. In de cross is het moeilijk echt goede prestaties te leveren. Het niveau is omhoog gegaan en voor mezelf is het moeilijk om aan te haken.”

Van der Poel zou bij Alpecin-Fenix de kans krijgen om in de sprinttrein aan de sluiten. Voor zijn broer of Tim Merlier. In kleinere koersen zou hij voor eigen succes mogen gaan. En van een vergelijking met Mathieu, daar is hij niet mee bezig. “Ik denk niet dat je ons kunt vergelijken. Er zijn maar weinig renners die je wel kunt vergelijken met alleskunner Mathieu.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten