Zwitser Silvan Dillier rijdt volgend seizoen in dienst van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Fenix

 

 ©  AP

Silvan Dillier rijdt volgend jaar bij Alpecin-Fenix aan de zijde van Mathieu van der Poel. De Zwitser stuurde vandaag een tweet de wereld in waarbij hij iedereen - aan de hand van een trui die volledig wit werd gemaakt - laat raden voor welke ploeg hij volgend jaar zal rijden. Het antwoord volgt woensdag, schrijft hij op Twitter, maar neem van ons maar aan dat het Alpecin-Fenix wordt. Voor Dillier en zijn nieuwe werkgever kan de deal een win-winsituatie worden. De 30-jarige Zwitser was twee jaar geleden nog tweede in Parijs-Roubaix en is een duidelijke versterking voor de kasseiklassiekers. De voormalige pistier en Zwitserse ex-wegkampioen werd gevormd bij BMC Racing en reed de afgelopen drie jaar voor AG2R-La Mondiale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met ook al Xandro Meurisse (Circus – Wanty Gobert), de Waal Lionel Taminiaux (Bingoal – Wallonie/Bruxelles), locomotief Edward Planckaert (Sport Vlaanderen-Baloise) en last but not least Jasper Philipsen (UAE-Emirates) is ‘hét ProTeam van 2020’ zowel in de diepte, als in de breedte versterkt voor volgend seizoen. (hc)

In 2018 werd Dillier tweede in Parijs-Roubaix na Peter Sagan. 

In 2018 werd Dillier tweede in Parijs-Roubaix na Peter Sagan. ©  Photo News

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten