Ferme uithaal richting Cristiano Ronaldo: “Hij maakt de Serie A helemaal niet beter”

Foto: Photo News

Cristiano Ronaldo kon zaterdag alweer niet scoren tegen Frankrijk en dus verloor Portugal met 0-1 van de wereldkampioen. Korf op de molen van Javier Tebas, de baas van La Liga.

LEES OOK. Trainer verklapt “geheim” van op record jagende Ronaldo, die indruk maakt bij Usain Bolt: “Cristiano is sneller dan ik”

Het angstzweet brak de Spanjaard ongetwijfeld uit toen Lionel Messi zijn vertrekwens bij FC Barcelona publiek maakte. La Primera Division had enkele jaren geleden namelijk ook al Cristiano Ronaldo zien vertrekken naar Italië. En nu dreigt volgens de geruchten ook Sergio Ramos andere oorden op te zoeken. Het zette Tebas aan tot een opvallende quote.

“Natuurlijk zou ik Ramos en Messi niet graag zien vertrekken”, aldus de La Liga-baas bij Marca. “Er zijn haters die me eraan hebben herinnerd dat Cristiano Ronaldo vertrok uit Spanje. Wel, ik kan iedereen verzekeren: er is voor La Liga niets veranderd. Ik geloof ook niet dat hij de Serie A beter heeft gemaakt. Ze merken nauwelijks iets van zijn komst. Of kijk naar Neymar. Die is naar PSG gegaan, maar de Ligue 1 is nog altijd maar de Ligue 1.”

Dus de Spaanse competitie is de beste ter wereld? “Het merk La Liga en de grote clubs gaan boven ieder individu. Hoe getalenteerd dat individu ook is”, klinkt het.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN