Geblesseerden Leander Dendoncker, Dedryck Boyata en Jérémy Doku vallen uit wedstrijdselectie voor duel van Rode Duivels tegen Engeland

Bron © BELGA

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Bondscoach Roberto Martinez kan rekenen op Romelu Lukaku zondagavond (om 20u45) tijdens het cruciale duel in Leuven tegen Engeland op de voorlaatste speeldag van de groepsfase van de Nations League. Leander Dendoncker, Dedryck Boyata en Jeremy Doku vallen af.

Lukaku miste bij Inter twee wedstrijden door een lichte adductorenblessure, maar speelde vorige week zondag wel opnieuw een kwartiertje mee tegen Atalanta. Hij vervoegde donderdag de selectie van de Duivels en trainde de eerste twee dagen individueel. Zaterdagavond pikte hij bij de laatste training in Tubeke aan bij de groep.

De Rode Duivels kunnen zondagavond niet rekenen op Leander Dendoncker, Dedryck Boyata en Jeremy Doku. Het drietal was de voorbije dagen al twijfelachtig met lichte blessures. Roberto Martinez gaf zaterdag op zijn persconferentie, één dag voor het duel met Engeland, aan dat op de laatste training zal bekeken worden of de drie speelklaar zouden raken voor de wedstrijd van zondag. Dat lukte klaarblijkelijk niet. Het trio behoort niet tot de wedstrijdselectie van 23.

Naast Boyata, Dendoncker en Doku vielen ook vierde doelman Gaetan Coucke en Joris Kayembe af.

Door Laurens Van Heuverswijn
AANGERADEN