Record voor Kylie Minogue: vijf albums op nummer 1 in vijf decennia

Kylie Minogue heeft niet enkel het best verkochte album van 2020 beet, ze schrijft ook een stukje muziekgeschiedenis met haar nieuwe plaat ‘Disco’. ©  REUTERS

Kylie Minogue (52) treedt toe tot een select clubje over de plas. Met haar nieuwe album Disco kwam ze afgelopen weekend meteen binnen bovenaan de Britse charts. Daarmee is ze de eerste vrouw ooit die liefst vijf decennia op rij een plaat op nummer één plant, en pas de vijfde artiest in totaal. Enkel ex-Beatles Paul McCartney en John Lennon, Pink Floyd-gitarist David Gilmour en Paul Weller (The Jam, The Style Council) deden het haar voor.

Bovendien zet Minogue met 55.000 verkochte albums het beste resultaat van 2020 neer, en steekt ze met acht van haar vijftien albums die al het bovenste schavot haalden Elton John, George Michael en Cliff Richard voorbij. “Ik weet niet wat zeggen”, reageerde de Australische. “Bedankt aan iedereen die deze plaat gesteund heeft. Ik ben diep geraakt dat het zijn weg naar jullie harten heeft gevonden.” (tove, dvg)

Aangeboden door onze partners

Lees ook