Doelman Simon Mignolet krijgt rust en mag Rode Duivels verlaten

Foto: Photo News

Doelman Simon Mignolet (Club Brugge) krijgt van bondscoach Roberto Martinez rust en heeft het kamp van de Rode Duivels verlaten. Mignolet houdt zich wel ter beschikking, mocht één van de drie resterende doelmannen alsnog afvallen. De Duivels spelen woensdag nog tegen Denemarken om een plaats in de Final Four van de Nations League.

LEES OOK. Britse pers legt zich neer bij Belgisch meesterschap en uitschakeling: “Down and out”

Door de terugkeer van Thibaut Courtois verloor Mignolet zijn basisplaats onder de lat bij de Rode Duivels. Mignolet speelde de jongste weken veel wedstrijden met Club Brugge in competitie en Champions League en dus vorige woensdag ook nog met de Rode Duivels tegen Zwitserland. Voor Roberto Martinez alvast genoeg om de Limburger een beetje rust te gunnen. Deze beslissing was eerder al doorgesproken, Mignolet blijft wel ter beschikking mocht één van de drie doelmannen nog afhaken.

Door het ‘vertrek’ van Mignolet promoveert Koen Casteels tot tweede doelman en is KV Mechelen-keeper Gaëtan Coucke plots weer derde keeper. Eerder haakten ook al doelmannen Hendrik Van Crombrugge (blessure) en Thomas Kaminski (corona) noodgedwongen af bij de Duivels.

LEES OOK.Witsel en Meunier zijn geschorst bij Rode Duivels, wie vervangt hen in ‘finale’ tegen Denemarken? Er zijn meerdere opties

Door gvdl