Oud-voorzitter PSV Harry van Raaij (84) overleden

Bron © BELGA

Oud-voorzitter van PSV en erelid van de club Harry van Raaij is overleden. Dat meldt PSV. Van Raaij was van 1996 tot 2004 voorzitter van de Eindhovense club. Hij is 84 jaar geworden. “Een groot PSV’er is niet meer. Rust zacht, Meneer Van Raaij”, schreef PSV op Twitter. Van Raaij was de voorzitter die onder anderen Eric Gerets, Luc Nilis en Marc Degryse naar de Lampenstad lokte.

Van Raaij groeide uit tot een van de voornaamste voorzitters van PSV en was erg geliefd. In 2004 werd hij zelfs verkozen tot belangrijkste bestuurder uit de 50-jarige geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal.

Van Raaij trad in 1984 als penningmeester toe tot het bestuur van PSV. De in Haps geboren Noord-Brabander was hartstochtelijk fan van de club. Toenmalig bestuursvoorzitter Jacques Ruts haalde Van Raaij binnen. Hij maakte de grootste successen mee van PSV, zoals de winst van de Europa Cup 1 in 1988. In 1996 promoveerde Van Raaij tot voorzitter.

Onder zijn leiding breidde PSV het Philips-stadion en trainingscomplex De Herdgang uit en waren er de nodige sportieve successen: onder meer vier landstitels en één KNVB-beker. De markante voorzitter wist Phillip Cocu na zijn periode bij FC Barcelona te verleiden tot een terugkeer naar de club als speler en Guus Hiddink kon hij strikken voor een tweede termijn als coach.

Van Raaij was ook een graag geziene gast bij de media, omdat hij meestal eerlijk zei waar het op stond en ook de nodige zelfspot kende. Hij kon hartelijk lachen om zijn persiflage door cabaretier Erik van Muiswinkel. Ook na zijn aftreden als voorzitter bleef Van Raaij de club volgen en bezocht hij de wedstrijden. Hij was sinds 1990 erelid.

(belga)

AANGERADEN