Jonas Van Geel, Nathalie Meskens, Ruth Beeckmans en Guga Baúl zorgen voor soort ‘Tegen de sterren op’-reünie in nieuwe comedyshow ‘RIP 2020’ op VTM

Enkele jaren geleden stonden ze samen op de set van Zijn er nog kroketten, nu wagen Jonas Van Geel en Ruth Beeckmans zich aan een nieuw jaaroverzicht met RIP 2020. Foto: Zijn er nog Kroketten?

Lege theaterzalen, ze zijn jammer genoeg hét symbool van 2020 geworden. Maar vanaf volgende week wordt het podium van de stadsschouwburg van Mechelen opnieuw benut. Jonas Van Geel, Nathalie Meskens, Ruth Beeckmans en Guga Baúl verzamelen er voor het jaaroverzicht op VTM. Dat krijgt dit jaar de toepasselijke titel RIP 2020 mee.

Alle vier hebben ze ervaring met jaaroverzichten op VTM. Van Geel (35) presenteerde enkele jaren geleden drie seizoenen van de panelshow Zijn er nog kroketten. Meskens (38), Beeckmans (38) en Baúl (34) waren meermaals bij hem te gast. “We voelen elkaar zo goed aan dat de moppen er soms gewoon vanzelf uitstromen”, klinkt het bij Meskens.

Nu verzamelen ze op de planken van de Mechelse stadsschouwburg om 2020 uit te zwaaien met een lach, zeven afleveringen lang. Het viertal overloopt de grote en kleine nieuwsfeiten van het voorbije jaar: de koppen uit de boekskes en kranten, opmerkelijke gebeurtenissen op internet, opvallende foto’s of tv-fragmenten. Ze bedenken typetjes bij die verhalen, zingen nieuwe versies van de grootste hits en voorzien opvallende beelden van nieuwe stemmetjes.

Reünie ‘Tegen de sterren op’

Ook zal het bij momenten lijken op een reünie van Tegen de sterren op, want de acteurs wagen zich aan imitaties van de meest besproken BV’s. Dat laatste is een kolfje naar de hand van Guga Baúl. “Ik kijk ernaar uit een breed arsenaal aan stemmen naar boven te mogen halen in RIP 2020, want er zijn véél filmpjes die erom smeken gedubd te worden.”

Dat er flink wat moppen over corona zullen worden gemaakt, lijkt voor de hand te liggen. Al belooft Jonas Van Geel genoeg variëteit. “We vergeten soms dat er dit jaar ook nog een hoop andere grappige gebeurtenissen gebeurd zijn.”

De opnames gebeuren in een lege theaterzaal.

‘RIP 2020’, vanaf woensdag 25 november om 20.40 uur op VTM

Door Wout Desmytere
AANGERADEN