Prinses Delphine betuigt haar steun aan zorgpersoneel als ‘boegbeeld’ van grote vaccinatie-actie

 © Belga

Prinses Delphine van Saksen-Coburg (52) heeft dinsdag haar opwachting gemaakt in het Sint-Pietersziekenhuis in de Brusselse Marollen, want daar wordt vanaf dinsdag een recordaantal ziekenhuismedewerkers gevaccineerd tegen de seizoensgriep. Het ziekenhuis benadrukt dat Delphine niet zelf om een griepprik - waarvan het aanbod momenteel schaars is - heeft gevraagd, maar dat ze het boegbeeld van hun campagne moet worden. Prinses Delphine zou dan ook geen vaccin toegediend gekregen hebben.

Bron: Belga

LEES OOK. Prinses Delphine betuigt haar steun aan zorgverleners in Brussel

“Ik ben vereerd dat ik hiervoor werd uitgenodigd, want als ik me nuttig kan maken in momenten van crisis dan doet me dat erg veel plezier”, vertelt prinses Delphine. “Ik representeer mezelf. Ik ben nog steeds Delphine zoals voordien. De buitenwereld ziet het als iets extra, die titel, maar ik niet”, vervolgt ze.

Haar optreden als prinses voelt dus niet aan als een nieuwe opdracht. Ze steunt de initiatieven waar ze achter staat. Zo is ze al jaren actief bij Rode Kruis Vlaanderen en in de strijd tegen hiv.

“Veel geleerd”

Dinsdag was prinses Delphine in het Sint-Pietersziekenhuis aanwezig om de aandacht te vestigen op de 3.000 werknemers van het Brusselse ziekenhuis, want zij worden in de komende dagen allemaal gevaccineerd tegen de griep.

Op die manier willen ze in deze kwetsbare coronatijden een muur bouwen, zodat de griep de patiënten niet kan aantasten. Prinses Delphine bezocht de verschillende mobiele eenheden waar de vaccins werden gezet en kreeg ook een rondleiding in het ziekenhuis.

“Ik heb veel geleerd en het is emotioneel om te zien hoeveel solidariteit er is binnen de teams van het ziekenhuis”, besluit de prinses. 

Het was niet het eerste publieke optreden van de prinses. In oktober onthulde ze al een kunstwerk van haar hand in Sint-Niklaas.

LEES OOK. Prinses Delphine onthult kunstwerk in Gerdapark: “C’est magnifique”

(pjv)

LEES OOK

Nu in het nieuws