Tot eind dit jaar geen publiek toegelaten in Franse sportstadions, wel hoop voor Premier League

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

In Frankrijk zullen nog minstens tot 1 januari geen toeschouwers welkom zijn in de sportstadions. President Emmanuel Macron heeft dinsdag de maatregel om publiek te weren bij sportwedstrijden met een maand verlengd. In Engeland daarentegen is er wel hoop dat er dit jaar nog voor publiek wordt gespeeld.

“Een terugkeer van toeschouwers is niet mogelijk in december gezien de recente schommelingen in het aantal Covid-19-patiënten in Frankrijk”, stelde Macron tijdens een digitale conferentie.

Eind oktober voerde de Franse regering een tweede lockdown in om het oprukkende coronavirus een halt toe te roepen. De maatregelen richtten zich op sluiting van cafés en restaurants en beperkten binnenlandse reizen. De Franse topsport mocht zonder publiek blijven doorgaan. Tijdens de eerste lockdown van dit voorjaar lagen alle professionele sporten wel stil. De voetbalcompetitie werd niet meer uitgespeeld en de Tour de France en Roland Garros werden uitgesteld.

Britse regering wil binnenkort opnieuw fans in stadions toelaten

Vanaf volgende maand zitten er over het Kanaal mogelijk opnieuw supporters in de voetbalstadions. De Britse premier Boris Johnson vertelde dinsdag aan enkele parlementsleden dat het voor hem “een persoonlijke prioriteit” is, zo bericht de BBC.

Sinds maart worden de wedstrijden in Engeland achter gesloten deuren gespeeld door de coronacrisis.

Ook de Britse minister van Media, Cultuur en Sport Oliver Dowden voedde dinsdag met een tweet de hoop van de Engelse voetbalfans. Hij had het over “constructieve gesprekken” met vertegenwoordigers uit het voetbal.

Door Werner Bourlez
AANGERADEN