"Ik bezoek Michael Schumacher een of twee keer keer per maand"


 

 © Photo News

Jean Todt, momenteel de grote baas bij de FIA, heeft tegenover het Franse 'RTL' laten verstaan dat hij Michael Schumacher een tot twee keer per maand bezoekt. Todt is één van de weinigen die Schumacher na zijn ski-ongeluk mag bezoeken.

Sinds zijn dramatisch ski-ongeluk in het Franse Méribel in 2013 zijn er maar weinig mensen die de medische toestand van Michael Schumacher kennen. De familie Schumacher schermt het privéleven en de gezondheidstoestand van de zevenvoudig F1-kampioen grondig af.

Af en toe lekken er details naar de buitenwereld maar de voorbije maanden is het opmerkelijk stil rond 'Schumi'. Voormalig Ferrari-teambaas Jean Todt, momenteel de grote baas bij de FIA, is een van de weinigen die Schumacher geregeld bezoekt.

Naar aanleiding van het feit dat Lewis Hamilton afgelopen weekend met zijn zevende F1-titel het ongenaakbaar gewaande record van Michael Schumacher kreeg Todt tijdens een interview met het Franse 'RTL' nog maar eens de vraag voorgeschoteld hoe het nu eigenlijk met Schumacher gesteld is.

"Ik zie hem zeer vaak, een of twee keer per maand," antwoordde Todt op de vraag zonder in detail te gaan over hoe het nu echt met Schumacher gesteld is.

Todt houdt zich telkens op de vlakte wanneer hem naar de medische toestand van Schumacher wordt gevraagd, waarmee hij meteen ook de wens van de familie Schumacher inwilligt.

"Mijn antwoord is steeds hetzelfde: hij is aan het vechten. We kunnen hem en zijn familie alleen maar wensen dat zijn toestand verbetert. Michael wordt goed omringd, alle comfort is aanwezig."

Meer F1-nieuws:- Is bloedmooie dochter drievoudig F1-kampioen nieuwe vriendin van Max Verstappen?- VIDEO: F1-piloot maakt geweldige start en gaat van P11 naar P3 in eerste ronde- Sebastian Vettel onthult mooi compliment dat hij Hamilton gaf na behalen zevende F1-titel- F1-piloten zijn boos op wedstrijdleiding: “Zo’n fout kunnen we niet tolereren”- Lewis Hamilton na veroveren zevende F1-titel: “Dit is nog maar het begin!”  (F1journaal.be)

LEES OOK

Nu in het nieuws