Brandweer lanceert campagne “Ik knal zonder vuurwerk”

Bron © BELGA

Themabeeld Foto: JAA

De brandweer in ons land roept op om tijdens de eindejaarsperiode geen vuurwerk af te steken. Ze lanceert daarom woensdag de campagne “Ik knal zonder vuurwerk”. “We roepen op om te knallen zónder vuurwerk, om de al zwaar belaste zorg en de handhaving van de openbare orde niet extra onder druk te zetten”, klinkt het.

Andere jaren roept de brandweer op om naar een georganiseerd vuurwerk te gaan, maar door de coronacrisis zijn er dit jaar geen massa-evenementen in de eindejaarsperiode. De brandweer vreest dan ook dat veel mensen thuis vuurwerk zullen afsteken, maar roept op om dat niet te doen. “Iedereen weet dat vuurwerk verboden, levensgevaarlijk, brandgevaarlijk, ongezond, duur en belastend voor dieren en hulpdiensten is”, klinkt het.

Netwerk Brandweer lanceerde daarom woensdag, in samenwerking met VVSG, Dierenwelzijn Vlaanderen en Brandweer Vereniging Vlaanderen, de campagne #ikknalzondervuurwerk. De campagne roept mensen op om op sociale media een foto te posten met de hashtag, om aan te tonen dat zij in de eindejaarsperiode geen vuurwerk zullen afsteken.

Door jvh
AANGERADEN
Meest recent