Nieuwe kansen om miljoenen te winnen: Nationale Loterij lanceert duurste spel in het gamma

Vanaf 25 november neemt de Nationale Loterij deel aan het Europese trekkingspel Vikinglotto. Naast de gewone Lotto, EuroMillions, Joker+, Pick3 én Keno komt er dus nog een zesde gokspel bij. Het wordt ook het duurste van de familie.

“Vikinglotto bestaat al sinds 1993 en is een gecoördineerde organisatie van de loterijen van negen Europese landen: Noorwegen, Zweden, Finland, IJsland, Denemarken, Litouwen, Letland, Estland en Slovenië”, aldus Jannie Haek, gedelegeerd bestuurder van de Nationale Loterij. “België komt er nu bij op vraag van Vikinglotto zelf.” Of nóg een extra spel geen spelers zal weglokken van de andere spelen? “Dat denken we niet. Vikinglotto situeert zich qua jackpot namelijk tussen onze traditionele Lotto en EuroMillions. Het is complementair.”

Zo kun je met de Lotto doorgaans één tot een paar miljoen euro winnen. Bij Vikinglotto is dat drie tot 35 miljoen. EuroMillions gaat van 17 tot 190 miljoen. Het spelprincipe is wel gelijkaardig, je wint door zes juiste cijfers aan te kruisen uit een reeks van 1 tot 48 én een Viking uit een reeks van 1 tot 8. Deelnemen kost minimaal 10 euro, wat toch wel duurder is dan EuroMillions (2,5 euro) en de Lotto (1,25 euro). “Dat heeft te maken met de hogere winstkansen. De kans om iets te winnen is 1 op 6,39 bij Vikinglotto”, aldus de Loterij. Bij Lotto is de kans 1 op 10,67, voor EuroMillions 1 op 12,97.

Nieuwe kansen om miljoenen te winnen: Nationale Loterij lanceert duurste spel in het gamma
Door csn
AANGERADEN