CD&V duidt opvolger voor Mieke Van Hecke aan: nieuwe schepen start volgende maand al

De 73-jarige Van Hecke stapt na twee jaar uit het Gentse stadsbestuur. 14 december wordt haar laatste officiële werkdag. 

De 73-jarige Van Hecke stapt na twee jaar uit het Gentse stadsbestuur. 14 december wordt haar laatste officiële werkdag. ©  fvv

gent -

De Gentse gemeenteraad van volgende week wordt de allerlaatste van CD&V-gezicht Mieke Van Hecke (73). Woensdagavond heeft Van Hecke haar afscheid officieel bekendgemaakt. Begin december verdwijnt ze na een lange carrière uit de politiek, voorgoed. De Gentse CD&V heeft Isabelle Heyndrickx (40) aangeduid als opvolger.

Bert Staes

De gemeenteraad van volgende maandag in Gent wordt de allerlaatste van Mieke Van Hecke. Daarna zal ze haar ontslagbrief opsturen. Haar partij kreeg het nieuws woensdagavond officieel te horen en koos Isabelle Heyndrickx als opvolgster.

Van Hecke draait nog een tweetal weken mee. Maar 14 december wordt haar laatste politieke werkdag, voorgoed. De 73-jarige Van Hecke trekt zich na een lange carrière helemaal terug uit de politiek en geeft al haar bestuursmandaten terug.

LEES OOK. Mieke Van Hecke maakt zich klaar voor politieke exit in Gent

De 40-jarige Isabelle Heyn­drickx kreeg woensdagavond de nodige stem­men van Gent­se CD&V-afdeling om de stoel van Mieke Van Hecke over te nemen. Zij zal vanaf 15 december schepen zijn van Burgerzaken, Begraafplaatsen en Protocol in het stadsbestuur van Mathias De Clercq (Open VLD).

Heyndrickx zal in contact komen met veel Gen­tenaars: ze zal vanaf dan ook alle huwelijken voltrek­ken. Heyndrickx was in Gent lokaal CD&V-voorzitter. Volgend jaar wil de partij een nieuwe voor­zitter kiezen. Tot die tijd leiden onder­voorzitters Simon Smag­ghe en Laura Mahieu de afde­ling.

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent