Sp.a stelt naamsverandering naar Vooruit even uit, kunstencentrum is nog altijd ‘Kolruit’

In september wijzigde Vooruit in Gent haar naam als protest in ‘Kolruit’. Die naam hangt vandaag nog steeds aan het cultuurhuis. 

In september wijzigde Vooruit in Gent haar naam als protest in ‘Kolruit’. Die naam hangt vandaag nog steeds aan het cultuurhuis. ©  archief/fvv

gent -

Sp.a stelt zijn officiële naamsverandering in ‘Vooruit’ uit tot begin volgend jaar “wegens de huidige coronamaatregelen”. Dat zegt partijwoordvoerder Niels Pattyn. Er loopt nog een bemiddeling met kunstencentrum Vooruit, maar de naamsverandering komt er volgens de partij hoe dan ook.

Bron: BELGA

In september kondigde partijvoorzitter Conner Rousseau via Instagram aan dat sp.a vanaf december VOORUIT zou worden. De naamsverandering past bij de omvorming van de socialistische partij naar “een hedendaagse beweging”, klonk het.

Nu meldt de partij dat het moment van de officiële naamsverandering en het daaraan gekoppelde evenement uitgesteld werden naar begin volgend jaar. “Wegens de coronamaatregelen”, zegt Pattyn.

De discussie met kunstencentrum Vooruit, dat niet opgezet was met de keuze van sp.a, zou geen rol gespeeld hebben. Sp.a en Vooruit voeren bemiddelingsgesprekken, waarover ze allebei niets kwijt willen. Wel benadrukt de partijwoordvoerder dat de naamsverandering zeker gaat gebeuren.

Wat met de bemiddeling precies beoogd wordt, is niet duidelijk. Aan het gebouw van het kunstencentrum in Gent is de naam Vooruit nog wel altijd hervormd tot ‘Kolruit’, als protest.

 

 ©  archief/fvv

LEES OOK

Nu in het nieuws

Meer nieuws uit Gent