Gentse cadeaubox voor de feestdagen: per doos gaat 5 euro naar het goede doel

Gilles De Backer van de Baudelokapel, Pol van ’t Dreupelkot en Aristide Bandora van ABSTRKT klinken op de nieuwe box. 

Gilles De Backer van de Baudelokapel, Pol van ’t Dreupelkot en Aristide Bandora van ABSTRKT klinken op de nieuwe box. ©  David Van Hecke

Gent -

In de Baudelokapel is de cadeaubox Proef Gent, Steun Gent voorgesteld. Die zit vol Gentse lekkernijen en zou een ideaal geschenk moeten zijn voor de feestdagen. Maar er zit meer achter: per verkochte doos gaat 5 euro naar een benefiet voor daklozen op kerstavond.

Bastiaan Fonteyn

Mosterd van Tierenteyn, confituur van Callas, Gentse neuzekes en vuile talloren: wie de cadeaubox Proef Gent, Steun Gent koopt, is er wel even zoet mee. Voor de dorstigen is een fles blond bier van Augustijn toegevoegd. En om het af te maken krijg je nog een bon voor twee jenevers in ’t Dreupelkot.

De box van 35 euro is een idee van Charles Crehel en Gilles De Backer. Die laatste is eigenaar van evenementenbureau Utopia en wil de Baudelokapel nieuw leven inblazen. “Dit lijkt me een ideaal cadeau voor kerst of oudjaar. Bijvoorbeeld voor bedrijven die hun medewerkers in de bloemetjes willen zetten. En je steunt er Gentse handelaars mee.”

Maaltijd en kledij

Er zit ook een sociale component aan dit initiatief: vijf euro gaat naar het goede doel. Concreet is dat een benefiet voor daklozen in samenwerking met evenementenbureau ABSTRKT. Op kerstavond kunnen daklozen een feestmaaltijd afhalen in de Baudelokapel. “Wie dat wil, kan ook kleren en spullen schenken”, zegt Aristide Bandora van ABSTRKT. “Daarvoor organiseren we vanaf 27 november inzamelmomenten in de Bibliotheekstraat.”

De initiatiefnemers hopen zowat duizend boxen te verkopen, wat 5.000 euro voor het goede doel zou opleveren. “Ook in corona mogen we de mensen die het moeilijk hebben niet vergeten.”

Meer info op proefgentsteun.gent/

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent