Rode Kruis lanceert gratis app om je beter te doen voelen

Foto: Shutterstock

De huidige coronatijd heeft bij sommigen een impact op het mentaal welbevinden. Rode Kruis Vlaanderen heeft met ‘Houvast’ een gratis app gelanceerd om, zoals de naam al verraadt, steun te bieden op dagen dat het minder gaat.

De app biedt hulp aan op twee verschillende manieren. Als je de toepassing op je mobiele telefoon hebt geïnstalleerd, kun je kiezen om tips te krijgen die je helpen om vrienden en kennissen met psychische problemen te ondersteunen. Een andere optie is een stappenplan om jezelf te helpen bij een schokkende gebeurtenis.

Rode Kruis lanceert gratis app om je beter te doen voelen

Voor elk moeilijk thema, dat je kunt ingeven via de zoekfunctie, is een overzichtelijk dossier vol tips voorzien. Met deze achtergrondinformatie kun je bij een ander de juiste vragen stellen. Je krijgt ook tools, zoals een dagboek en me-time agenda ter beschikking om voor jezelf te zorgen. Heb je in je entourage te maken met een crisissituatie, dan kun je met checklists en noodnummers meteen aan de slag om er samen uit te komen. Hier kun je de app gratis downloaden.

Tip van de redactie: podcast ‘Onbespreekbaar’, een initiatief van de Gentenaren Jef Willem en Nicolas Overmeire focust via sociale media op moeilijke thema’s en maakt ze op een ongedwongen manier net heel bespreekbaar. Zo leer je er onder mee om te gaan met negatieve feedback en wat je kan doen als je het gevoel hebt dat je de controle over jezelf verliest.

Door vwh
AANGERADEN