Familie van Michael Schumacher schenkt 5.000 helmen aan actie voor verkeersveiligheid

 

 © Keep Fighting Foundation

De Keep Fighting Foundation, die gesticht werd door de familie Schumacher, zal de eerste partner worden van de FIA voor een actie rond het dragen van een helm.

Het initiatief van de FIA heeft de naam ‘FIA Affordable & Safe Helmet initiative’ meegekregen en spitst zich zoals de naam al laat vermoeden toe op het belang van het dragen van een helm.

De Keep Fighting Foundation zal de actie steunen door het schenken van vijfduizend helmen aan een nog te bepalen begunstigde die begin 2021 zal bekendgemaakt worden. Op de helmen zal een draak, het symbool van kracht, afgebeeld zijn die ook op de helm van Michael Schumacher terug te vinden was.

"Het dragen van een helm is een belangrijk punt in de verkeersveiligheid," aldus Jean Todt op de officiële website van de FIA. "Volgens studies van de Verenigde Naties hebben motorrijders zevenentwintig keer meer kans om te sterven en zes keer meer kans om gewond te raken bij verkeersongevallen dan inzittenden van een personenauto."

"Het vinden van manieren om ervoor te zorgen dat helmen betere bescherming bieden aan motorrijders is van cruciaal belang. Het Affordable & Safe Helm Programma van de FIA maakt deel uit van de geconsolideerde actie die onze federatie onderneemt om een diepgaande impact te hebben op deze wereldwijde uitdaging. Ik dank onze eerste partner - de Keep Fighting Foundation - oprecht voor deze prestatie en nodig alle organisaties uit om het initiatief te steunen door middel van merk partnerschappen, donaties en strategische ondersteuning."

Sabine Kehm van de Keep Fighting Foundation laat weten vereerd te zijn om te mogen meewerken aan een initiatief als dit.

"De Stichting heeft de eer om het Affordable & Safe Helmet Programme van de FIA te steunen, omdat we vinden dat het een natuurlijke en logische kwestie is om bij betrokken te zijn. De doelstelling om de veiligheid van helmen te verhogen door middel van een betere technologie of zoals in dit geval een betere beschikbaarheid heeft Michael altijd na aan het hart gelegen, en door onze donatie van helmen hopen we een wereldwijde impuls aan dit project te geven."

Meer F1-nieuws:- Lewis Hamilton onthult waarom hij nooit naar Ferrari is gegaan- “Wuhan vleermuis” uitspraak F1-piloot zorgt voor commotie op Chinese sociale media- Aston Martin levert vanaf 2021 de safety car in de Formule 1- Hilarisch: F1-piloten schrikken van straaljagers (video)- Is bloedmooie dochter drievoudig F1-kampioen nieuwe vriendin van Max Verstappen? (F1journaal.be)

LEES OOK

Nu in het nieuws