Genk-spits Cyriel Dessers volgt de groten der aarde en doneert 1 procent van zijn salaris aan het goede doel

Bron © Het Laatste Nieuws

Foto: Raymond Lemmens

Cyriel Dessers gaat voortaan 1 procent van zijn salaris dat hij bij Genk verdient, afstaan aan het goede doel. Dat zegt hij aan Het Laatste Nieuws. De spits schaart zich daarmee achter het Common Goal Project, dat in 2017 werd opgestart door Manchester United-speler Juan Mata. Die organisatie steunt aan met voetbal verbonden sociale projecten.

Dessers treedt daarmee in de voetsporen van verschillende wereldtoppers. Zoals Jürgen Klopp (Liverpool), Mats Hummels (Bayern), Paulo Dybala, Giorgio Chiellini (Juventus), Megan Rapinoe en Alex Morgan (Amerikaanse vrouwenelftal).

“Ik ben altijd van mening geweest dat voetballers ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen”, aldus Dessers. “Voetbal is de grootste sport ter wereld en als voetballer heb je een groot publiek dat je kunt aanspreken. Ik wil op die manier graag iets betekenen voor mensen die het moeilijker hebben.”

“Ik ben heel trots en tevreden te kunnen zeggen dat ik vanaf vandaag lid ben van de Common Goal familie”, zei Klopp over zijn beslissing. “Weinig mensen hebben er al van gehoord. Als dat niet zo is, Google het. Het is iets prachtig.” Die woorden vielen destijds niet in dovemansoren want meteen na de speech crashte de website van Common Goal omdat te veel mensen wilden inloggen.

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN