Victor Campenaerts bevestigt: “Ik rijd volgend jaar voor Team Qhubeka”

Victor Campenaerts. Foto: Photo News

Het sluimerde al enkele dagen in het peloton, maar nu is het ook officieel. Team Qhubeka vormt de komende twee seizoenen de doorstart van Team NTT, dat de voorbije maanden zijn twee grootste sponsors NTT en Alcatel zag afhaken. Victor Campenaerts blijft bij de ploeg.

Dankzij de hulp van kledijsponsor Assos en fietsconstructeur BMC beschikt ploegmanager Douglas Ryder over een budget tussen acht en tien miljoen euro. Daarmee moet het Zuid-Afrikaanse project zich zien te rooien met het kleinste budget van de WorldTour, maar dat zal velen van de betrokken worst wezen. Zo laat op het seizoen is het al een wonder dat de ploeg overeind blijft.

Aankondiging met Museeuw

Nog belangrijker nieuws is dat tenminste één landgenoot zal uitkomen voor Team Qhubeka. Het gaat om Victor Campenaerts. De werelduurrecordhouder maakt dat nieuws zelf bekend via een filmpje op zijn Youtube-kanaal. In het filmpje gaat Campenaerts samen met Johan Museeuw fietsen in de Vlaamse Ardennen met daarbij de beklimming van de Koppenberg. Wanneer Museeuw hem halfweg de rit vraagt wat zijn ploeg wordt in het seizoen 2021, is het antwoord van Campenaerts: “Ik rijd volgend jaar voor Team Qhubeka.”

Voor de naar Gavere uitgeweken Antwerpenaar van 29 jaar komt er zo een einde aan een lange soap. Campenaerts is erg opgelucht en ziet nieuwe mogelijkheden. Of een van die mogelijkheden, gezien het decor van het fragment, is dat hij in het voorjaar zal debuteren in de Vlaamse kasseiklassiekers, wil hij nog niet kwijt. Al spreekt zijn reactie wel boekdelen: “No comment”, gevolgd door een knipoog-smiley.

Aru en Clarke genoemd als versterkingen

Naast Campenaerts zijn nog enkele andere renners van NTT zeker van een profcontract tot eind 2022. Het gaat om Jay Thomson, Reinardt Janse van Rensburg, Nic Dlamini, Giacomo Nizzolo, Max Walscheid, Domenico Pozzovivo, Andreas Stokbro, Michael Gogl en Dylan Sunderland. Carlos Barbero heeft er werkzekerheid tot eind 2021.

Daarnaast zijn er nog wel enkele plekken vacant, wat eventueel goed nieuws kan betekenen voor zoekende renners zoals Julien Vermote, Dimitri Claeys, Sander Armée, Guillaume Van Keirsbulck en Laurens De Vreese die nog altijd nergens hebben getekend. Eenvoudig wordt het niet, want in de wandelgangen worden al de namen van Fabio Aru (UAE Emirates) en Simon Clarke (EF Pro Cycling) genoemd als mogelijke versterkingen bij Team Qhubeka.

Door bvc
AANGERADEN