Jan Jambon (N-VA) onder vuur na advertentie over loon van zorgpersoneel

“We moeten ons Vlaams zorg- en welzijnspersoneel beter verlonen. Akkoord?” staat te lezen op een advertentie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) op Facebook. De oppositie neemt hem onmiddellijk onder vuur. Want de sociale onderhandelingen tussen de zorgsector en de Vlaamse regering van Jambon blijven maar aanslepen. De federale regering kwam wel al met geld over de boeg.

“Dat is letterlijk jullie job”, tweet Vlaams Parlementslid Hannes Anaf (SP.A). “Put your money where your mouth is en maak eindelijk werk van dat sociaal akkoord in plaats van erover te adverteren op Facebook.” “Beste minister-president, wij vragen in het parlement al enige tijd exact hetzelfde. Misschien tijd om het eens te doen?” sneren ze bij Groen.

LEES OOK. “Dit is geen gezonde situatie”: spanning in de Vlaamse regering stijgt na buddy-project van N-VA en Groen (+)

De bonden drongen er de afgelopen dagen bij de Vlaamse regering op aan een tandje hoger te schakelen in de onderhandelingen over een nieuw Vlaams intersectoraal akkoord voor zorg, welzijn en cultuur. Daar heeft de regering in september nog 525 miljoen euro voor vrijgemaakt, maar een akkoord kwam er nog niet uit. De onderhandelingen lopen volgende week verder.

Door agy
AANGERADEN
Meest recent