Oudenburgse “kerstpiemels” zijn plots wereldnieuws: zelfs ‘New York Times’ belt burgemeester op

Oudenburg -

Hilariteit alom toen bleek dat de nieuwe kerstverlichting van Ettelgem - onbedoeld, dat wel - meer weg had van “kerstpiemels” dan van “kerstkaarsen”. Burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD) zag er de humor van in. En nu, met hem, ook de rest van de wereld. Van Frankrijk en Groot-Brittannië tot Amerika en Australië, alle buitenlandse media pikten het opvallende verhaal uit de West-Vlaamse deelgemeente van Oudenburg op.

Het Engelse televisiestation ITV stak het vuur aan de lont. The Sun volgde snel. Al doet die Britse krant er nog een schep bovenop door te schrijven dat de burgemeester “de schuld wil afschuiven op het personeel” en dat “een ongelukkige burgemeester z’n verontschuldigingen heeft aangeboden”. “Fake news” toch wel. Dumarey heeft zelfs zijn personeel bedankt voor hun inzet.

?? Oudenburg is wereldnieuws met de kerstverlichting in Ettelgem. ?? Van de Franse radiozender Bruno dans la radio tot de...

Geplaatst door Anthony Dumarey op Vrijdag 20 november 2020

Maar ook aan de andere kant van de wereld circuleren de schitterende fallussen. 7News in Australië meldt dat de lichtjes voor “opschudding en amusement” zorgen. Zelfs The New York Times vond het nieuwtje belangrijk genoeg en contacteerde de burgervader. “Een stad plaatst kaarsachtige kerstlichtjes. Sommige mensen zien er iets anders in”, titelt de Amerikaanse krant. Dumaurey zelf kan er mee lachen. “Intussen weet iedereen Oudenburg nu liggen, hé.”

LEES OOK. Deze gemeente komt wel heel verrassend uit de hoek met kerstversiering: “Een vlam vinden we nogal cliché”

AANGERADEN
Meest recent