Kremlin ontzegt 25 Britten de toegang tot Rusland

Bron © BELGA

Foto: via REUTERS

Rusland ontzegt 25 Britten de toegang tot zijn grondgebied. De beslissing is een reactie op de sancties die Londen afgelopen zomer heeft getroffen tegen tientallen Russen die beschuldigd worden van schendingen van de mensenrechten in het kader van de Magnitski-affaire.

Het Verenigd Koninkrijk besliste in juli om tientallen Russische functionarissen sancties op te leggen in het kader van de dood van de Russische Kremlin-criticus Sergej Magnitski. Het gaat onder meer om een inreisverbod en een bevriezing van de tegoeden bij Britse financiële instellingen.

In een reactie op die “onvriendschappelijke actie van de Britse autoriteiten” deelt het Kremlin nu van hetzelfde laken een broek uit, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken zaterdag weten. Een 25-tal Britse ambtenaren mag het Russische grondgebied niet meer betreden.

De advocaat Sergej Magnitski beschuldigde ambtenaren van het Russische departement Buitenlandse Zaken van fraude maar werd zelf gearresteerd. Hij stierf eind 2009 in voorarrest.

AANGERADEN
Meest recent