Deelnemer ‘Wipeout’ sterft na succesvol afleggen hindernissenparcours

(archiefbeeld) Foto: bbc/initial

Een deelnemer aan de Amerikaanse versie van het tv-programma ‘Wipeout’ is eerder deze week overleden, zo meldt zender TBS. De man had het hindernissenparcours met succes afgelegd, maar werd kort erna onwel.

Het incident dateert van woensdag. De Amerikaanse man, wiens leeftijd niet bekendgemaakt werd, zou na het afleggen van het hindernissenparcours een hartaanval hebben gekregen, aldus TBS. “Hoewel de man meteen geholpen werd door de hulpdiensten die altijd aanwezig zijn tijdens de opnames, overleed hij even later”, zo luidt het.

Iedereen die wil deelnemen aan ‘Wipeout’, wordt op voorhand onderworpen aan een medisch onderzoek, zo meldt de zender nog. “Dit seizoen werden alle deelnemers ook voor de opnames getest op het coronavirus.”

“We zijn geshockt door dit verlies en betuigen ons diepst medeleven aan de familie”, schrijven zowel zender TBS als productiehuis Endemol Shine North America in een gezamenlijk statement.

De opnames van het bekende tv-programma werden tijdelijk stilgelegd en zullen pas na Thanksgiving (donderdag 26 november) hervatten.

Door mtm
AANGERADEN
Meest recent