Will Smith legt vete met ‘Aunt Viv’ na 27 jaar bij en kan tranen niet bedwingen

Bron © Cover Media, Reuters, Red Table Talke

De castleden van de Fresh prince of Bel-Air hielden afgelopen woensdag een reünie om de dertigste verjaardag van de populaire sitcom te vieren. Er was ook een verrassing: Beide actrices die Aunt Viv speelden, waren van de partij voor de speciale aflevering. Dat is opmerkelijk omdat Will Smith jarenlang een vete had met Janet Hubert, de eerste Vivian Banks. Het boterde niet tussen de twee acteurs, waardoor Hubert in 1993 werd vervangen. In de Facebook Watch-reeks Red Table Talk gingen ze nog dieper in op hun vete, en dat leidde tot emotionele momenten.

“Hij was jong, had veel macht en z’n gedrag liep compleet uit de hand”, klinkt het bij Janet Hubert, die de eerste drie seizoenen in de huid van de moeder ten huize Banks kroop. Ze wilde naar eigen zeggen terechtkomen op een professionele set en wilde bovenal respect omdat ze de oudste actrice op het podium was. Maar dat kreeg ze niet.

“Uiteindelijk werd ik uit de show verbannen”, getuigt Hubert. “Ze zeiden me dat dat door jou kwam, Will. Omdat ik niet met je grapjes lachte. Ik moest in m’n loge blijven tijdens opnames. Ik raakte verbitterd en praatte met geen enkele persoon meer. Het was een verschrikkelijke periode. Soms zat ik een hele nacht doelloos in m’n auto. Ik wilde niet gaan werken en ik wilde niet naar huis.”

(Bekijk hier de volledige Red Table Talk-aflevering)

De aflevering van Red Table Talk werd pas echt emotioneel toen Hubert getuigde over de haatberichten die ze na haar vertrek kreeg. Smith hield het niet droog toen hij hoorde dat het zoontje van Aunt Viv moest horen dat zijn moeder een trut was. “Ik werd ook uitgescholden”, voegde Hubert eraan toe. Mensen vroegen me op Instagram waarom ik niet dood was. ‘We houden van Will, sterf gewoon’, kreeg ik te lezen. Het was hard. Ik was gewoon een zwarte trut, hij was de ster.”

Smith sloeg mea culpa en gaf toe dat hij niet altijd de braafste was op de set en zich netjes gedroeg. “Ik had weinig aandacht voor gevoeligheden. En ik was ook gewoon niet vriendelijk. Het klopt bovendien dat je rol gereduceerd werd door toedoen van mij.” Hij beweerde echter dat hij niet op de hoogte was van de loonsverlaging die Hubert na het derde seizoen van de ‘Fresh prince’ kreeg, wat tot haar vertrek leidde. De twee hebben nu besloten dat ze de strijdbijl definitief begraven en bezegelden die belofte met een knuffel.

bekijk ook

Will Smith onthult: ‘Fresh prince of Bel-Air’ komt meteen met twee seizoenen terug

Door pjv
Meest recent