Voormalig KRC Genk-verdediger Ngcongca Anele komt om het leven in verkeersongeval

Foto: Photo News

Zuid-Afrikaanse media melden het overlijden van Ngcongca Anele (33), de voormalige verdediger en kapitein van KRC Genk. Hij kwam om het leven in een verkeersongeval. De voetballer zat niet zelf achter het stuur.

Anele speelde van 2007 tot 2016 voor KRC Genk. Hij kwam in totaal in 279 wedstrijden aan de aftrap waarin hij acht keer scoorde voor de Genkenaren. De verdediger genoot veel aanzien bij de Limburgse club met wie hij in 2011 kampioen speelde. Na zijn passage bij Genk speelde hij nog één seizoen voor het Franse Troyes waarna hij terugkeerde naar zijn thuisland Zuid-Afrika. Anele was aan de slag bij Mamelodi Sundowns waar hij zijn contract zou verlengen.

Anele verzamelde ook meer dan vijftig caps voor het nationale elftal van Zuid-Afrika, de Bafana Bafana.

Het ongeval vond plaats in de provincie KwaZulu-Natal. Anele, die volgens de politie niet achter het stuur van de wagen zat, werd uit het voertuig geslingerd. De hulpdiensten kwamen ter plaatse, maar er kon geen hulp meer baten. De wagen werd bestuurd door een vrouw. Zij verkeert in kritieke toestand en vecht in het ziekenhuis voor haar leven, zo melden Zuid-Afrikaanse media.

De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht. De politie opende ook een onderzoek om te bekijken of de bestuurster van het voertuig schuldig is aan zogenaamde ‘dood door schuld’. Dat is een Nederlandse gerechtelijke term die vergelijkbaar is met onze ‘onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg’.

Door gvdl/HBVL
AANGERADEN