Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) opnieuw aan het werk na coronabesmetting: “De voorbije weken zijn zwaar geweest”

Bron © eigen berichtgeving, sudinfo

Foto: Twitter Sophie Wilmès

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) is maandag opnieuw aan het werk gegaan, nadat ze wegens een coronabesmetting enkele weken buiten strijd is geweest. Dat schrijft ze op Twitter. Maar 100 procent hersteld, is ze nog niet.

Op 17 oktober liet Sophie Wilmès (45) weten dat haar coronatest een positief resultaat had opgeleverd. Aangezien ze buitenshuis de nodige voorzorgsmaatregelen in acht had genomen, liep ze die besmetting wellicht in familiekring op, zei ze. Enkele dagen later moest Wilmès in het ziekenhuis op intensieve zorgen opgenomen worden met Covid-19. Na een kleine week mocht ze de IC-afdeling alweer verlaten, even later werd ze ook uit het ziekenhuis ontslagen om thuis te herstellen.

Nu is Wilmès dus opnieuw aan het werk gegaan. “De voorbije weken zijn zwaar geweest, al heb ik altijd kunnen rekenen op uw steun en sympathie – bedankt daarvoor!”, schrijft ze. “Ik laat deze beproeving nu achter mij en ga me focussen op de uitdagingen die voor ons liggen.”

Aan Sudinfo vertelde de vicepremier ook dat ze nog niet honderd procent hersteld is, “maar genoeg om weer aan het werk te gaan. Maar ik nu moet heel voorzichtig zijn. Ik moet nog revalideren, op krachten komen en rusten.”

Wilmès zegt dat ze nooit bang was om te sterven, ook al lag ze acht dagen op de intensive care. “Ik heb mezelf die vraag nooit gesteld.” Nu wil ze ook niet meer achterom kijken. “Ik was vijf en een halve week weg van mijn werk, dat was nog nooit in mijn leven gebeurd. Vandaag wil ik verder, ik ben positief. Maar ik realiseer me wel dat ik veel geluk heb gehad.”

Door jvh, sir
AANGERADEN