Zo vieren topchefs dezer dagen een culinaire prijs: vuistje, glas champagne en braaf naar huis

Zo vieren topchefs dezer dagen een culinaire prijs: vuistje, glas champagne en braaf naar huis

Het is de normale glitter en glamour die te pas komt bij een culinaire prijs Foto: Simon Mouton

Normaal is de lancering van de Gault&Millau een groot culinair feest. Met de strafste chefs van het land, veel champagne en lekker eten. Dit jaar niets van dat. De gids werd via een online evenement voorgesteld dat chefs thuis of in de zaak volgden voor de laptop. Zo ook in de vroegere Hertog Jan waar de titel van beste brasserie voor hun Bar Bulot gevierd werd met mondmasker in plaats van amuse bouche.

Pietere Lefevere, chef Bar Bulot
Het is raar zo. Maar we zijn wel zeer blij. Het is het eerste jaar dat we in de gids staan en we winnen al direct een prijs

LEES OOK. Gault&Millau stelt nieuwe gids voor: bekijk hier wat de beste restaurants in jouw buurt zijn

Een restaurant is in deze coronatijden sowieso al een doodse plek. In de vroegere Hertog Jan in Zedelgem ...

AANGERADEN