Opnieuw 24/7 naar het kinderziekenhuis: kinderen krijgen nu ook zelf camera in handen

Arne (rechts) wordt in het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent binnengebracht omdat hij verlammingsverschijnselen heeft en niet meer kan praten. Foto: VRT

Een nieuw seizoen van Kinderziekenhuis 24/7 lost Martin Heylen vanaf 7 december op maandagavond af op Eén. Na de aangrijpende eerste reeks in 2018 over de patiëntjes en de medewerkers van het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis in Gent draaiden de camera’s er opnieuw in 2019. Alle beelden dateren dus nog van voor de coronacrisis. De verhalen van de kinderen werden gefilmd met tientallen vaste camera’s die aan de muur werden bevestigd. Letterlijk ‘fly on the wall’ dus.

Maar wat de reeks extra intens maakt, is dat de kinderen en hun familie ook zelf een camera krijgen en dus reporter zijn van hun eigen verhaal. Zo werden de verhalen van 22 patiëntjes acht weken lang geregistreerd. Eén van hen is Arne. Hij is met spoed binnengebracht omdat hij verlammingsverschijnselen heeft en niet meer kan praten. Na onderzoek blijkt dat een deel van zijn hersenen is weggezakt.

Kinderziekenhuis 24/7, vanaf maandag 7 december om 20.35 uur op Eén

Door tove