Max Verstappen: “Nieuwe F1-regels zijn er niet enkel om Mercedes af te stoppen”

Foto: Pool via REUTERS

Volgens Max Verstappen zijn de nieuwe regels die vanaf 2022 in de Formule 1 in voege treden er niet gekomen met de bedoeling om Mercedes te stoppen maar wel om meer spektakel tijdens de races te krijgen.

Samen met het hybride-tijdperk kwam ook de dominantie van Mercedes naar de F1. Sinds 2014 hebben de ‘Silberpfeile’ zeven wereldtitels op rij weten binnen te behalen en bij de rijders was er ook telkens een Mercedes-rijder aan het feest.

Volgend jaar blijven de regels ten gevolge van COVID-19 nagenoeg hetzelfde en zal het team van Mercedes weer de grote favoriet zijn maar in 2022 gaan de regels op de schop.

Zowel op het gebied van technologie als financiën komen er nieuwe regels en Mercedes-teambaas Toto Wolff liet onlangs vallen dat de nieuwe regels alleen maar het afstoppen van Mercedes als doel hebben.

Max Verstappen is het daar niet mee eens: “Nee, ik denk dat die regels gewoon het resultaat zijn van nieuwe eigenaren die luisteren naar teams en rijders,” aldus Max Verstappen tegenover ‘Motorsport.com’

“Ze horen dat het echt moeilijk is om in te halen en dat we willen meer ‘close racing’. In Imola kon je de huidige problematiek bijvoorbeeld zien. Valtteri reed rond met een auto die drie tot vier tienden langzamer was vanwege de schade, maar ik kon er niet voorbij komen. Ook al was ik veel sneller, dat kon je zien als ik hem eenmaal voorbij was. Daar moeten we een oplossing voor vinden.”

Hij vergelijkt de situatie ook met die van MotoGP, waar de plaats op de startgrid minder fel doorweegt om een goed resultaat te behalen.

“Het is noodzakelijk dat het racen in de F1 spannender wordt en dat rijders andere auto’s beter kunnen volgen en niet dat de kwalificatie de doorslag geeft tijdens een raceweekend, zoals nu het geval is”, voegde Verstappen eraan toe.

“Kijk bijvoorbeeld eens naar het MotoGP-kampioenschap. Zelfs als je je als tiende kwalificeert, kun je de race nog steeds winnen.

“Dat gebeurt nauwelijks in de Formule 1, alleen maar omdat het op de meeste van onze circuits zo moeilijk is om andere auto’s te volgen.

“Ik denk dat het nieuwe reglement daarom vanaf 2022 van kracht wordt. En of die nieuwe regels Mercedes nu zullen vertragen of niet, dat kun je op dit moment niet eens zeggen.”

Meer F1-nieuws:

Door F1journaal.be
  • AANGERADEN