Abonnee worden? Kies je leesformule

Een buitenvloer binnen en een voorgevel die iedereen laat binnenkijken: het rijhuis van Diederick en Chloé is een gedurfd experiment

Huis van de week

Een buitenvloer binnen en een voorgevel die iedereen laat binnenkijken: het rijhuis van Diederick en Chloé is een gedurfd experiment

Uit voorzorg in coronatijden schorten we tot nader order de gebruikelijke woonreportages met eigen fotografen op. Als mooi alternatief vonden we (interieur)architecten bereid om met hun eigen beeldmateriaal te laten zien hoe zij hun visie en stijl tot leven laten komen in hun eigen “kot”. Het rijhuis van architect Diederick Verhaeghe is af. Het is een compositie die klopt, en een woning helemaal op maat van het gezin dat er nu leeft. Hoe logisch de opbouw ook voelt, over het ontwerp is lang nagedacht. Het is een gedurfd experiment dat grenzen aftast.

Hoewel de meeste mensen ervoor kiezen om hun leefruimte goed af te sluiten van de buitenwereld, kijk je door een groot verticaal raam in de voorgevel recht de woning van Diederick en Chloé binnen. Dit ...

AANGERADEN