“Julia Roberts was verliefd op koning Willem-Alexander”

 ©  ISOPIX

Het had zomaar gekund dat niet Máxima, maar Hollywoodster Julia Roberts de koningin van Nederland was geworden. Volgens filmjournalist René Mioch was de actrice ooit smoorverliefd op Willem-Alexander toen die nog kroonprins was.

flb

Julia Roberts had blijkbaar ooit een boontje voor Willem-Alexander. Dat vertelt de Nederlandse filmjournalist René Mioch in een uitgebreid interview in Het Parool. Tegenwoordig durft hij gemakkelijker dan vroeger te vertellen wat hij zoal beleefde met de filmsterren. Dat doet hij dan ook onder meer in het vraaggesprek naar aanleiding van zijn benoeming deze maand tot Ridder van Oranje Nassau. Het lintje wordt uitgereikt in naam van koning Willem-Alexander, die Mioch ooit eens interviewde toen die nog een student was.

Mioch vervolgt met een opmerkelijk verhaal: “Wist je dat Julia Roberts mij eens vertelde dat ze zo verliefd was op de, toen nog, kroonprins? Ik heb nog geprobeerd een première te organiseren waar ze allebei aanwezig zouden zijn. Dat leek me zo leuk, als Julia Roberts koningin was geworden.”

Het mocht niet baten, maar ondertussen is Willem-Alexander al achttien jaar gehuwd met Máxima en hebben ze drie dochters. Toeval of niet, ook de actrice is al achttien jaar getrouwd met haar man Daniel Moder.

Aangeboden door onze partners