Hema schroeft Black Friday-promoties terug, want: “Bpost weigerde vier van onze vrachtwagens vol spullen”

Bron © De Tijd

Themabeeld Foto: BELGA

De combinatie van een sluiting van de winkels door de coronacrisis en de naderende feestdagen zorgt voor een ongeziene bottleneck bij Bpost: het postbedrijf kan de toevloed aan online bestelde pakjes niet meer aan. Volgens winkelketen Hema werden zelfs vier vrachtwagens vol leveringen geweigerd, en moet het bedrijf daarom zijn ‘Black Friday’-promoties terugschroeven. Dat meldt ‘De Tijd’.

“Vier vrachtwagens vol spullen werden vorige week geweigerd in het distributiecentrum van Bpost”, zegt Hema-topvrouw Carla Velghe. “Die pakjes zijn nu pas in verwerking. We hebben zelfs overwogen onze webshop te sluiten.” Hema schroeft daarom zijn ‘Black Friday’-promoties terug, zodat klanten niet nog meer zouden kopen. “We staan nog altijd op de rem. Het omzetverlies is gigantisch”, aldus Velghe.

LEES OOK. Decathlon nog tot eind december afhaalpunt voor bpost: “Samen pakjes op tijd bij de mensen brengen”

Ook een elektroketen zag vrachtwagens met aankopen geweigerd worden, schrijft De Tijd. “De levering een dag na bestelling kan Bpost sinds de lockdown niet meer garanderen”, klinkt het. “Wij sturen klanten zo veel mogelijk naar onze eigen winkels om zelf aankopen op te halen.”

Bpost vraagt begrip

Bpost erkent het probleem, maar zegt dat het alles doet wat mogelijk is. “We namen 3.000 extra postbodes aan en we organiseren extra leverrondes. Zelfs het bureaupersoneel levert mee”, aldus woordvoerder Veerle Van Mierlo. “Maar we worden nu eenmaal geconfronteerd met een ongeziene stijging van het aantal pakjes. Het gros wordt op tijd geleverd.”

Bpost bevestigt dat het vrachtwagens heeft geweigerd. “De winkels geven ons prognoses, die we gebruiken om ons te organiseren”, zegt Van Mierlo. “Zegt een bedrijf dat het vijf vrachtwagens met pakjes naar ons sorteercentum stuurt en zijn dat er uiteindelijk tien, dan kunnen wij niet anders dan enkele trucks te weigeren.”

Door jvh
AANGERADEN