Lennert De Smul nog altijd op zoek naar nieuwe ploeg na debacle bij KSV Roeselare: “Ik wanhoop niet”

Lennert De Smul (rechts) speelde eind juli nog met Deinze tegen Club Brugge maar koos dan toch voor Roeselare, waar hij al snel een knieblessure opliep. Foto: BELGA

Roeselare / Tielt -

Tweeëneenhalve maand geleden kregen spelers en trainers op Schiervelde te horen dat het verhaal van KSV Roeselare over en uit was. Intussen zijn nog niet alle spelers opnieuw onderdak, zoals Lennert De Smul bijvoorbeeld.

De nu lege stadions gaan straks niet kunnen gevuld worden met mensen die 2020 een tof jaar vonden. Voor sommigen bleef het echter niet bij corona alleen. Vraag bijvoorbeeld maar aan Lennert De Smul: einde contract bij Deinze, een nepcontract in Roeselare, een vervelende blessure en nu zonder club. Maar hoop doet leven. In Aarsele revalideert de nu 24-jarige De Smul verder na zijn operatie, om straks opnieuw aan de bak te komen in 1B of eerste nationale.

Als jeugdspeler van Anderlecht en Club Brugge had ook De Smul gedroomd van een grote carrière. Het werd uiteindelijk KV Kortrijk en SK Deinze, waar hij afzag van een verlengd verblijf en in de zomer voor KSV Roeselare koos.

“Een foute keuze, maar achteraf is het natuurlijk makkelijk praten”, zegt Lennert De Smul. “Ook ik ben in de val gelopen, net zoals al die andere jongens. Op zich zag het verhaal er goed uit, maar al snel bleek dat er iets niet juist was. Ik had bovendien de pech dat ik bij een training op kunstgras geblesseerd geraakte aan de knie. Geen kruisbanden, maar er was wel een ingreep nodig. Ik heb dit in het verleden nog meegemaakt. Mijn lichaam wilde niet altijd mee, maar het gaat nu alweer veel beter. Als het wat meezit, heb ik nog mooie jaren voor de boeg. In 1B is er geen plaats meer, maar een goede en ambitieuze club in het amateurvoetbal schrikt mij ook niet af. Alleen zit alles nu geblokkeerd door corona en haalt geen enkele club nog spelers. Ik wanhoop echter niet. Ik zit nu wel thuis, maar er is nu tijd voor andere interesses. Ik lees nu bijvoorbeeld veel boeken en dat inspireert mij ook.”

Door kv
AANGERADEN