Man uit Beringen krijgt 12 maanden cel voor agressie tegen zus

Bron © BELGA
Beringen -

Een 26-jarige man uit Beringen is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot 12 maanden cel en 800 euro boete voor opzettelijke slagen aan zijn 15-jarige zus en wegens bedreigingen aan haar adres.

De feiten speelden zich af op 21 juni 2018. De vrouw bleek een aandoening aan haar handen te hebben. Toen ze op een dag door het medisch probleem het bestek uit haar handen liet vallen, werd de beklaagde razend. De jonge vrouw liep uit het huis naar buiten, terwijl haar broer haar op de hielen zat. Buiten kreeg ze nog enkele klappen en schoppen van haar broer. Ze kreeg een trap in de buik en tegen de knie. Aan haar haren sleurde hij haar terug naar binnen.

Discussie over twintig euro

Een dag later stond beklaagde met een mes voor zijn zus. Hij hield het mes dichtbij haar gezicht. Hij dreigde ermee haar iets aan te doen als ze de volgende keer nog eens naar buiten zou vluchten. Hij zou haar afmaken. Er was ook discussie over twintig euro. De moeder van de man en van het slachtoffer bevestigde het relaas van het slachtoffer.

Volgens de openbare aanklager had de man in het verleden al meermaals gunstmaatregelen van de rechtbank gekregen. Hij kreeg al een straf met probatie-uitstel, maar de aanklager vond het nu welletjes geweest en vroeg daarom een effectieve straf. De rechtbank sprak van ernstige normvervaging. Hij koos voor de feiten altijd minderjarige en zwakke slachtoffers uit.

AANGERADEN