Raad van State schorst keuze voor Join.Vlaanderen

Bron © BELGA

Bart Somers Foto: Kristof Vadino

De Raad van State schorst de keuze van de Vlaamse regering voor Join.Vlaanderen als nieuwe participatieorganisatie. Dat gebeurt na een vordering van het Minderhedenforum.

Twee weken geleden belandde Join.Vlaanderen in het oog van een mediastorm nadat minister van Gelijke Kansen Bart Somers besliste dat de nieuwe organisatie Join.Vlaanderen het bestaande Minderhedenforum zou vervangen als Vlaamse participatieorganisatie.

Op die keuze kwam snel erg veel kritiek. De ene na de andere partnerorganisatie van Join.Vlaanderen haakte af of distantieerde zich. Critici zeiden dat het dossier van Join.Vlaanderen niet deugde en minister Somers werd opgeroepen terug te komen op zijn beslissing. Somers zette de procedure on hold en riep op tot samenwerken tussen beide organisaties.

De Raad van State oordeelt nu dat de beslissing op het eerste gezicht geen afdoende formele motivering bevat. De selectieaanvraag van het Minderhedenforum lijkt volgens de Raad bovendien strenger beoordeeld dan de aanvraag van Join.Vlaanderen.

AANGERADEN
Meest recent