Philippe Geubels en Erik Van Looy ontdekken de Nederlandse camping: “Dit doe je toch niet voor je plezier?”

“Dit doe je toch niet voor je plezier”, vindt Erik Van Looy. Een typisch Nederlandse vakantie is aan hem duidelijk niet besteed. Foto: Eén

Philippe Geubels zet z’n onderzoek naar de Nederlander verder in Geubels en de hollanders. Donderdagavond bespreekt hij hun vakantiegewoontes. Nederlanders durven al ’s met de caravan op trot te gaan, dus doet Geubels dat ook. Al is z’n kompaan Erik Van Looy er minder voor te vinden.

De Hollander, die lijkt z’n vakantie nogal vaak door te brengen op een camping. Dus nemen Philippe Geubels en Erik Van Looy in een nieuwe aflevering van Geubels en de hollanders hun intrek in een caravan, om er een ontspannende vakantie te beleven in de stijl van onze noorderburen. Al zijn ze niet meteen over de indruk van hun nieuwe stekje. “Dit doe je toch niet voor je plezier, hier gaan staan met je caravan?”

Want die caravan op de juiste plek geparkeerd krijgen, evident is het niet. Toch niet voor de Nederlanders die Geubels en Van Looy inschakelen om het gevaarte vooruit te duwen. “Het wiel zit een beetje vast”, merkt Geubels op. “Is dit jullie eerste keer?”

LEES OOK. Philippe Geubels en Erik Van Looy koken voor Hollandse bejaarden in nieuw comedy-programma: “Ocharme die oude mensen” (+)

“Wat ze altijd eten in Holland op de camping is macaroni met een soort poeder en vlees in blik”, aldus Geubels. “Dat kan toch niet?”, reageert Van Looy. Het eindresultaat ziet er niet echt appetijtelijk uit. En blijkt het ook niet te zijn. Waarna het duo de camping dan maar afschuimt, op zoek naar iets lekkers. Maar de zoektocht valt behoorlijk tegen. “Je kunt niet mee-eten, hoor”, krijgen ze te horen. “Er is te weinig.”

“Vier hamlapjes voor twee personen”, sakkert Geubels. “Er kan tien man van eten.” Conclusie: de Nederlander is wel gastvrij, maar z’n eten geeft ie niet af.

‘Geubels en de hollanders’, Eén, 20.40 uur

Door dewo
AANGERADEN