Lous and The Yakuza tot artiest van het jaar gekroond bij Red Bull Elektropedia Awards

Bron © BELGA

Foto: AFP

De Congolees-Belgische rapper en zangeres Lous and The Yakuza heeft bij de uitreiking van de Red Bull Elektropedia Awards de prijs van Artist of the Year gewonnen. De tiende editie van de muziekprijs kende geen uitgesproken winnaar.

De Brusselse rapper Zwangere Guy, de grote winnaar van vorig jaar, was uiteindelijk de enige artiest die twee awards in de wacht kon slepen. Hij ging aan de haal met de prijs voor het beste album (‘Brutaal’), terwijl het artwork van dat album ook de Marc Meulemans Award kreeg.

De prijs voor de beste song van het jaar ging dan weer naar ‘God Bless’ van Hamza ft. Damso. Hiphopproducer Ashley Morgan won met ‘Letgoletgoletgo’ de prijs voor de beste EP, maar moest de award voor beste producer wel aan Charlotte de Witte laten.

De overige awards gingen naar Susobrino (voor de remix van ‘Alibi’ van Tsar B), Eefje de Visser (beste video van het jaar met ‘Bitterzoet’), David Numwami (in de catogorie ‘Fresh on the scene’) en Fake Records (label van het jaar). Voorts kregen er nog drie muzikanten een vermelding als meest veelbelovende artiest: MEYY, Smahlo en Tsugi. Le Motel, die zes keer genomineerd was, slaagde er niet in een award te winnen.

Onlineprogramma

Wegens de coronacrisis verliep de uitreiking van de Red Bull Elektropedia Awards dit jaar kleinschaliger dan anders. Niet alleen werd de gebruikelijke show in het Flageygebouw in Elsene vervangen door een onlineprogramma, bovendien moest er noodgedwongen ook geknipt worden in het aantal categorieën. Zo konden er dit jaar geen nightlife-, festival- en livemuziekprijzen worden uitgereikt.

De organisatoren hebben wel een veiling georganiseerd ten voordele van LIVE2020, het solidariteitsfonds van de livemuzieksector. Die veiling, die dinsdag werd afgesloten, bracht meer dan 26.000 euro op. Het hoogste bedrag werd neergeteld voor een platina plaat van Angèle. Dat artikel ging voor 6.900 euro onder de digitale hamer.

Meest recent