Man opgepakt voor doodsbedreiging aan premier De Croo: “Ik ga de eerste pagina van de kranten halen”

Foto: BELGA

In Waremme, in de provincie Luik, is vrijdagavond een man opgepakt die premier De Croo met de dood bedreigd had, zo bevestigt het parket van Luik.

Aannemer F.M. had de eerste minister een mail gestuurd waarbij hij zijn beklag deed over de coronamaatregelen die zijn bedrijf ten gronde richten. Bovendien vond hij ook dat veel mensen die maatregelen niet naleven. Hij eindigde de boze mail met “Ik ga de eerste pagina van de kranten halen. Ik zal het niet alleen doen. Ik wacht u op, De Croo”, waarna de man prompt bij hem thuis werd gearresteerd door anti-terreurspeurders van de federale politie.

Uiteindelijk gaf de man de “overhaaste mail” toe en stelde hij dat het “een misverstand was” en dat hij “het zo niet bedoeld had”.

De onderzoeksrechter in Luik besliste na de verontschuldigingen uiteindelijk om de man te laten gaan. Bij het parket van Luik viel nog te vernemen dat er vanaf nu strenger zal worden opgetreden in het geval van doodsbedreigingen, zowel tegenover politieagenten als tegenover publieke figuren. De Croo wenste woensdag niet te reageren.

Door cds
AANGERADEN
Meest recent