Victoria’s Secret benoemt nieuwe CEO

In een poging om de cijfers op te krikken, heeft moederbedrijf L Brands Inc een nieuwe CEO aan het hoofd van lingeriemerk Victoria’s Secret geplaatst. Martin Waters zal John Mehas vervangen, die vorig jaar in februari als CEO aangesteld werd, nadat het bedrijf de veelbesproken Les Wexner de laan uitstuurde.

Moederbedrijf L Brands Inc heeft nog maar eens een machtswissel uitgevoerd bij Victoria’s Secret. Martin Waters, die sinds 2008 aan het hoofd van de internationale divisie van het moederbedrijf stond, treedt nu aan als CEO van het lingeriemerk. Hij vervangt er John Mehas, die vorig jaar in februari als vervanger van de omstreden Les Wexner aangesteld werd. Les Wexner kwam niet enkel onder vuur te liggen vanwege de slechte resultaten van Victoria’s Secret, maar ook vanwege zijn banden met miljardair Jeffrey Epstein.

Het bedrijf maakt ook van de gelegenheid gebruik om andere topfuncties opnieuw in te vullen: Laura Miller wordt het nieuwe hoofd van HR, Becky Behringer wordt aangesteld als de nieuwe vicepresident voor Noord-Amerika en Janie Schaffer treedt aan als de nieuwe hoofdontwerper. Deze drie vrouwen moeten nu samen met de nieuwe CEO het noodlijdende lingeriemerk uit het slop helpen.

.

Door VVA
AANGERADEN