Goed nieuws bij Beerschot: smaakmaker Raphael Holzhauser tekent bij op het Kiel

Raphael Holzhauser (27) heeft een einde gemaakt aan alle speculaties. De Oostenrijkse middenvelder heeft zijn aflopende contact bij Beerschot verlengd tot 2023.

Beerschot heeft Raphael Holzhauser langer aan zich kunnen binden. Het contract van de Oostenrijkse nummer 8 met de fabelachtige linker liep na dit seizoen af, waardoor hij transfervrij andere oorden had kunnen opzoeken. Maar Holzhauser blijft op het Kiel. Hij tekende vandaag een nieuwe overeenkomst bij Beerschot en ligt er nu tot de zomer van 2023 onder contract.

“Het spreekt voor zich dat er interesse was van andere ploegen maar Beerschot is altijd de eerste optie geweest voor mij”, zegt Holzhauser op de website van de club. “Ik ben hier graag en dat is belangrijk voor mij. Daarnaast voel ik de ambitie van de club om te groeien en daar wil ik graag aan meewerken.”

Droomstart

Bij Beerschot zijn ze uiteraard opgetogen met de contractverlenging van hun goudhaantje. Technisch manager Sander Van Praet: “Rapha is niet alleen een begenadigd voetballer, met zijn flair en zijn uitstraling past hij ook perfect op het Kiel. Rapha is een speler waarvoor de supporters naar het stadion komen.”

Holzhauser was in het voorbije anderhalf seizoen goed voor 17 goals en 17 assists in 44 wedstrijden. Met 10 doelpunten en 8 assists in 13 competitieduels beleeft hij samen met de club een droomstart in 1A.

Beerschot staat als promovendus knap tweede in de stand en Holzhauser wordt zowaar zelfs als een kanshebber voor de Gouden Schoen gezien.

Door kofr
AANGERADEN