Komt er een onderzoek naar de dood van Diego Maradona? “Hij werd 12 uur lang alleen gelaten”

Foto: EPA-EFE

Matias Morla eist een onderzoek naar de dood van Diego Maradona. Dat heeft de advocaat van de Argentijnse voetballegende gezegd in een officieel statement.

LEES OOK (+).Afscheid van een wereldster: hoe Maradona na een jacht van veertig jaar Diego inhaalde

Maradona overleed woensdag op amper 60-jarige leeftijd aan een hartstilstand. De voetbalwereld is in rouw en er kwam een massa voetbalsupporters op straat. Het was ook urenlang aanschuiven aan de poorten van het gebouw waar mensen een laatste groet kunnen brengen aan ‘Pluisje’.

Maar volgens Morla verliep niet alles zoals het moest op die bewuste woensdag. “Het is onverklaarbaar dat gedurende twaalf uur mijn vriend geen aandacht of controle kreeg van medisch personeel. De ziekenwagen deed er meer dan een half uur over om toe te komen, wat een criminele idiotie is”, schrijft Morla. “Dit feit mag niet zomaar geruisloos passeren en ik zal vragen dat er een onderzoek wordt gevoerd, met passende conclusies.”

Komt er een onderzoek naar de dood van Diego Maradona? “Hij werd 12 uur lang alleen gelaten”
Foto: Photo News

Begrafenis

Maradona wordt donderdag begraven op een kerkhof aan de rand van Buenos Aires. Dat bevestigt een woordvoerder aan AFP. De Argentijnse voetballegende krijgt een laatste rustplaats in de “Tuin van de Vrede, in Bellavista”, aldus de woordvoerder. Op dezelfde locatie, ten noordoosten van de Argentijnse hoofdstad, zijn ook zijn ouders begraven.

“Het is een dag van verdriet, droefenis en reflectie”, aldus de advocaat van Maradona. “Ik voel het verlies van een vriend diep in mijn hart. Ik ben hem loyaal gebleven tot de laatste dag. Ik ben hem persoonlijk gaan groeten. De begrafenis moet een intiem en familiair moment worden.”

Door Vincent Van Genechten
AANGERADEN
Meest recent