Kan Vooruit misschien Vos worden? Het regent suggesties voor nieuwe naam

Een goeie suggestie voor de nieuwe naam van Vooruit? Foto: Stad Gent/Twitter Gunter Lamoot

Gent -

Op sociale media worden al dagenlang gretig nieuwe namen gelanceerd voor kunstencentrum Vooruit in Gent. Een van de opvallendste kwam van komiek Gunter Lamoot: waarom niet ‘Vos’, naar de overleden Luc De Vos? De bakstenen letters op de gevel van het gebouw moeten maar een beetje aangepast worden.

De Voorhuid, Voluit, Oor in Oor uit, Vooraan, Opzij, de Sos, Bij Franky, Kunstencentrum SP.A … Op sociale media regent het suggesties voor de nieuwe naam voor kunstencentrum Vooruit. Nadat de organisatie deze week bekendmaakte afstand te doen van de naam Vooruit, wil ze beroep doen op het publiek om tot een nieuwe naam te komen.

Aan inspiratie alvast geen gebrek in Gent. Een van de voorstellen die het meeste appreciatie kreeg, is dat van Gunter Lamoot. De Gentse comedian lanceerde op Twitter een gefotoshopt beeld van de gevel van het Kunstencentrum. Wat blijkt: uit de letters van Vooruit kan met enige creativiteit zomaar VOS gemaakt worden. Wordt dat het misschien?

Niet iedereen in Gent is enthousiast. Er bestaat ook een Facebookgroep met honderden volgers die zichzelf ‘Vooruit blijft Vooruit’ heeft genoemd. “Geen raad van bestuur van Vooruit, noch een politieke partij kan Vooruit claimen”, klinkt het. “Omdat VOORUIT geen merk is maar een beweging.”

Bedoeling is om eind februari 2021 de nieuwe naam bekend te maken voor het Kunstencentrum. De opstelling van de nieuwe naam en de huisstijl op en in het gebouw, en in alle communicatiemiddelen moet tegen eind mei 2021 klaar zijn.

“Kunstencentrum Vooruit is geen waardenvrije organisatie, maar wel een partijpolitiek neutrale plek. Dat willen we zo houden”, zei coördinator Franky Devos deze week.

LEES OOK. Kunstencentrum Vooruit kiest voor een nieuwe naam nu SP.A straks ook ‘Vooruit’ zal heten

Kan Vooruit misschien Vos worden? Het regent suggesties voor nieuwe naam
Foto: Stad Gent
Door Bert Staes
AANGERADEN
Meest recent