KOERSNIEUWS. Tweevoudige Franse kampioen stopt, talentvolle Oostenrijker ploegmaat van Van der Poel

Foto: AFP

Winterstop voor het peloton maar het nieuws blijft met mondjesmaat toestromen. Wij verzamelen het hier voor u.

Laatste update: 17.30 uur

Tobias Bayer naar Alpecin-Fenix

Alpecin-Fenix heeft zich versterkt met Tobias Bayer, een 21-jarige Oostenrijke. Dat meldde zijn ploeg, het continentale Tirol-KTM, dat de overstap van de talentvolle Bayer naar buiten brengt. Hij tekende voor twee seizoenen bij de ploeg van Mathieu van der Poel. Hij is een goede tijdrijder.

Arthur Vichot hangt fiets aan de haak

Arthur Vichot maakte op zijn 32e verjaardag bekend dat hij de fiets aan de haak hangt. De Franse renner kreeg geen nieuw contract bij B&B Hotels-Vital Concept en besliste daarop zijn carrière te beëindigen.
Dinsdag maakte B&B Hotels - Vital Concept bekend dat zeven renners het team verlaten. Naast Vichot zijn dat Adrien Garel, Justin Mottier, Arnaud Courteille, Tom-Jelte Slagter, Johan Le Bon en onze landgenoot Kris Boeckmans.

Vichot maakte elf jaar deel uit van het profpeloton, waarvan de laatste twee seizoenen bij B&B Hotels-Vital Concept. De eerste negen reed hij voor La Française des Jeux (FDJ, Groupama-FDJ). Twee keer werd hij Frans kampioen (2013, 2016) en in totaal verzamelde hij veertien profzeges, allemaal op Franse bodem. Met ritzeges in het Critérium du Dauphiné 2012 en Parijs-Nice 2014 was hij in de WorldTour twee keer succesvol. De eindzege in de Ronde van de Ain (2.1) van 2018 betekende zijn laatste overwinning.

Ook Barbero en Dlamini blijven bij Qhubeka ASSOS

De Spanjaard Carlos Barbero (29) en de Zuid-Afrikaan Nicholas Dlamini (25) hebben hun contract bij Qhubeka-ASSOS, de opvolger van Team NTT, met een seizoen verlengd. Zij blijven dus ploegmaats van Victor Campenaerts en nieuwkomer Dimitri Claeys.

Kamil Gradek naar Vini Zabu-KTM

De Poolse kampioen tijdrijden Kamil Gradek (30), zonder team na het opdoeken van CCC, heeft voor één jaar getekend bij het Italiaanse Vini Zabù-KTM.

Olympische langlaufer wordt prof bij Androni

Androni Giocattoli-Sidermec heeft zich versterkt met Martí Vigo del Arco. En dat is opmerkelijk want de 22-jarige Spanjaard was twee jaar geleden nog langlaufer. Hij nam zelfs deel aan de Olympische Winterspelen in 2018 in Zuid-Korea.

Veldrijder Antoine Benoist out voor rest van seizoen

Alpecin-Fenix meldt dat de Franse veldrijder Antoine Benoist (21) dit seizoen niet meer in actie komt. De beloftenkampioen sukkelt met zijn hormonen en kan daardoor moeilijk herstellingen van de inspanningen.

Door Werner Bourlez
AANGERADEN